Connect with us

Local

DGASPC Arad caută persoane interesate să devină părinți de suflet pentru copiii din sistemul de protecție

Published

on

La nivel național continuă implementarea proiectului ”TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție cu scopul de a atrage cât mai multe persoane spre calificare în meseria de asistent maternal.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, partener în cadrul proiectului TEAM UP, informează că până pe data de 20 decembrie 2020 lansează o nouă sesiune de recrutare a persoanelor care doresc să se angajeze ca asistent maternal profesionist pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani.        

                Ce pași trebuie să urmeze cei interesați?

  • La telefonul 0257/250325, de luni – joi: 8.00 – 16.30 și vineri: 8.00 – 14.00 se pot obține informații suplimentare privind profesia de asistent maternal și dacă în urma informațiilor obținute doriți să intrați în procesul de evaluare în vederea obținerii atestatului de asistent maternal .
  • Trimiteți prin poștă la adresa: str. 1 Decembrie 1918 nr. 14, Arad, jud. Arad un dosar care să conțină următoarele:
  • cererea de evaluare în vederea eliberării atestatului de asistent maternal
  • Curriculum vitae
  • acordul de date cu caracter personal

Formularele ce trebuie completate de persoana care dorește obținerea atestatului de asistent maternal pot fi găsite pe https://www.dgaspc-arad.ro/formulare/în original, precum și următoarele acte:

  1. a) actele de stare civilă (certificate de naștere, de căsătorie, de divorț, CI) ale tuturor membrilor care locuiesc cu solicitantul – în copie
  2. b) actele de studii ale persoanei care solicită evaluarea în vederea obținerii atestatului de asistent maternal – în copie
  3. c) certificate de cazier judiciar ale solicitantului și ale persoanelor cu care acesta locuiește – în original
  4. d) titlul de proprietate/contractul de închiriere sau orice alt document care atestă dreptul de proprietate ori, după caz, folosință – în copie

Toate documentele depuse în dosar vor fi analizate de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad după care aceștia vor expedia un răspuns solicitanților cu privire la modalitatea de continuare a procesului de evaluare în vederea obținerii atestatului de asistent maternal.

Până în prezent, prin proiectul ”TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 au fost angajați la Arad 8 asistenți maternali profesioniști, urmând ca până în anul 2023, când se încheie proiectul, să mai fie recrutați alți 12 asistenți maternali profesioniști.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Local

Călin Bibarț: „Putem avea un Arad curat şi ecologizat” În cazul în care!

Published

on

By

În contextul în care în scurtă vreme stația de sortare a deșeurilor din municipiu va fi pusă în funcțiune, Primăria Arad vă reamintește cât de importantă este colectarea selectivă pentru ca această stație să funcționeze la capacitate maximă. În plus ne dorim ca nivelul de pregătire pentru reutilizare și reciclare a deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă să crească constant în următorii ani, pentru a ne apropia de valorile impuse de Uniunea Europeană.

Călin Bibarț: „Cu toții ne dorim un Arad curat, sustenabil, ecologizat. Municipalitatea a pus la dispoziție infrastructura pentru realizarea acestui obiectiv important. Ne bazăm pe colaborarea cu arădenii, pe spiritul lor civic și gospodar, pentru reușita acestui demers”.

În condițiile în care 60% dintre deșeurile pe care le producem se pot recicla, ne propunem să punem accentul puternic pe colectarea selectivă. Ceea ce înseamnă ca arădenii să depoziteze deşeurile în locurile special amenajate de unde să fie preluate de către operatorul contractat de municipalitate pentru a fi reciclate.

Colectarea selectivă a deșeurilor de la asociațiile de proprietari (blocuri) și gospodăriile individuale (case) se face în containere/pubele personalizate pentru fiecare fracție, respectiv:

plastic/metal – galben;

hârtie/carton – albastru;

sticlă – verde;

deșeurile biodegradabile – maro;

deșeuri reziduale – negru.

Rețineți!
Este interzisă amestecarea deșeurilor.
Este interzisă abandonarea deșeurilor și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011.

Totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla sunt deșeurile reziduale. De exemplu resturi de mâncare (carne, lactate, vegetale, ouă), scutece de unică folosință, absorbante, reziduurile/excrementele animalelor de casă, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, șervețele folosite, ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramică și porțelan, veselă de unică folosință foarte murdară, cenușa de la sobe (dacă în afară de lemn se ard și cărbuni), resturi vegetale din curte, lemn tratat sau vopsit ș.a. Acestea trebuie să ajungă la depozitul conform al FCC Environment și sub nicio formă nu trebuie abandonate la întâmplare pe domeniul public sau pe terenuri virane private!

Deversarea ilegală a deșeurilor este o contravenție gravă și se sancționează cu amendă ce poate ajunge până la 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 40.000 lei pentru persoanele juridice. Sancțiunea complementară rezidă în obligația ridicării și eliminării deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate și curățarea terenului.

Continue Reading

Local

Consilierii Locali au depus jurământul de investitură

Published

on

By

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț  și cei 23 de consilieri locali, aleși cu ocazia scrutinului din data de 27 septembrie 2020, au depus jurământul în cadrul ședinței de constituire ce a avut loc sâmbătă, 24 octombrie 2020, începând cu orele 13.30, în Sala mare a Palatului Cultural. Investirea primarului și a noului consiliu local al Municipiului Arad a avut loc în prezența primului-ministru al României, Ludovic Orban.

Onorați reprezentanți ai cultelor religioase, domnule prim-ministru, domnule prefect, domnule europarlamentar, domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor,   Maica Tereza în simplitatea și profunzimea sa, spunea: <<dincolo de orice reușită, e o altă încercare>>. Este gândul care mă animă în aceste momente deoarece dincolo de reușita care a făcut posibilă și festivitatea de azi stă o încercare, o încercare pe care o privesc ca pe o provocare. O provocare pe care o accept pentru că ea poartă un nume drag, atât mie, cât și dvs.: Arad. Trăim vremuri dificile și complicate, dar astfel de vremuri dovedesc tăria celor care le traversează. Iată de ce personal ridic mănușa provocării mandatului care urmează, fiindcă eu cred în valorile Aradului, cred în potențialul arădenilor, cred în ceea ce pot și vreau să fac și cred în Dumnezeu. Și de aceea revin la cuvintele Maicii Tereza care spunea: <<nu lăsa ca să se tocească tăria pe care o ai în tine>>. A fost un drum de parcurs până aici, iar cel care urmează va fi un alt drum lung.  Privind la calea ce-mi stă în față, atât mie cât și colegilor din Consiliul Local  în noul ciclu administrativ, voi încheia tot cu un citat:<< când nu mai poți să alergi, ia-o la trap, când nu poți nici asta, ia-o la pas, când nu poți să mergi, ia bastonul, însă nu te opri niciodată!>>. Dragii mei, domnule prim-ministru, vă asigur că noi arădenii nu ne vom opri niciodată din demersurile noastre pentru Arad. Doamne ajută!„, a spus primarul ales, Călin Bibarț.

Partidele din care fac parte cei 23 de consilieri sunt: PNL, USR- PLUS, PSD, UDMR și PMP. Componența noului Consiliul Local Municipal este următoarea: Aur Csilla, Bîlcea Ovidiu-Sergiu, Bognar Levente Grigorie, Buruc Cosmin-Alexandru, Cheșa Ilie, Costea Ioan-Cătălin, Curcanu Dorian-Florin, Faur Lazăr, Fordon Decebal-Ciprian, Galea Cristian-Aurel, Ilioni Florin, Korodi Dan-Andrei, Mariș Florin, Mayer Siegfried-Emeric, Meszar Alexandru, Naaji Antoanela-Luciana, Pașca Mihai, Săbău Daniela-Arieta, Stana Florin-Sebastian, Vlad Codrin-Dacian, Vlad Sergiu-Cosmin, Vornicu Dorina-Stela și Wass Liliana-Viorica.

 

Continue Reading

Local

Doi pensionari au ars de vii într-un incendiu în localitatea Andrei Șaguna

Published

on

By

Ieri, 23.10.2020, în jurul orei 23.45, două echipaje ale Detașamentului de Pompieri Arad formate din 1 ofițeri și 10 subofițeri cu sprijinul unui echipaj SAJ au intervenit în localitatea Andrei Șaguna pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o locuință particulară.
Incendiul a fost observat foarte târziu fiind anunțat la 112 de către vecini astfel că la sosirea echipajelor de intervenție acesta se manifesta generalizat la întreaga construcție, casă de locuit.

După pătrunderea în interior a echipelor de recunoaștere și căutare au fost găsite 2 victime, bărbat si femeie, (aproximativ 75 ani) decedați.

Incendiul a fost stins după aproximativ 2 ore de intervenție. Cauza probabilă scurt circuit electric provocat de un aparat electric cu defecțiuni (frigider).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.