Connect with us

Politică

PSD Arad a depus listele de candidați pentru alegerile parlamentare

Published

on

Am depus astăzi, plini de speranță, la Biroul Electoral Județean, listele de candidați PSD Arad pentru alegerile parlamentare. Vom continua șirul proiectelor noastre pentru Arad, cu gândul la evoluția și dezvoltarea orașului și al județului, având mereu conștiința reprezentării fiecărui arădean pe linie legislativă. Aradul are nevoie de o prezență puternică social-democrată în Parlamentul României și după cum am demonstrat și în trecut, PSD Arad este cel mai de nădejde partener al cetățenilor când vine vorba despre respect, atenție, implicare și atitudine. Vom fi mereu conștienți de aceste aspecte și vom pune întotdeauna pe primul plan interesele Aradului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

USR Arad: Cerem ministerului soluții pentru bazinul Delfinul

Published

on

By

Deputatul USR PLUS Dan Sfărăilă a adresat o interpelare ministrului tineretului și sportului, prin care cere o soluție cât mai urgentă pentru redeschiderea bazinului de înot Delfinul.

Dan Sfărăilă, deputat USR PLUS Arad: „Astăzi, 23.11.2020, DJST Arad a dispus sistarea pe termen nedeterminat a activității la bazinul de înot Delfinul din municipiul Arad. Se pare că motivul invocat este apariția unor avarii la tavanul bazinului, de unde s-au desprins bucăți de lemn, existând riscul ca acestea să cadă și să-i rănească pe cei aflați în interior.

Pentru a remedia această problemă, până la efectuarea unor reparații de amploare, s-a identificat soluția amplasării unor plase de protecție, care au și fost montate, parțial. Din păcate, lucrarea nu a fost terminată, iar acum s-a dispus închiderea bazinului.

Printre utilizatorii bazinului Delfinul sunt trei cluburi sportive, la care activează în jur de 500 de sportivi, majoritatea copii și juniori. Aceștia nu mai au acum posibilitatea de a se antrena, cel de-al doilea bazin din municipiul Arad fiind și el închis, pentru reparații, de aproximativ jumătate de an.

Având în vedere cele de mai sus, am solicitat domnului ministru să-mi comunice când estimează că se va redeschide bazinul de înot Delfinul și care sunt măsurile pe care ministerul, în calitate de administrator, le va lua pentru remedierea problemelor respectivei baze sportive?

Continue Reading

Politică

Dorim acces la compartimentele din Primăria Arad

Published

on

By

Sunt aproximativ 20 de zile de când echipa de consilieri locali ai USR PLUS a solicitat administrației locale să i se facă o prezentare a compartimentelor din Primăria Arad. Nu am primit niciun răspuns, în afară de a ni se spune că această solicitare va fi discutată cu primarul.

Consilierii locali sunt chemați să decidă asupra problemelor locale. Atunci când ai o poziție minoritară, așa cum este ce a USR PLUS în CLM Arad, devine foarte important studiul proiectelor supuse dezbaterii de primar și majoritate. Trebuie să ne asigurăm că ele nu prezintă vicii și că nu vor prejudicia interesul arădenilor. De asemenea, trebuie să contribuim pe cât posibil la îmbunătățirea lor.

Am avut deja trei ședințe de consiliu local, iar a patra va avea loc joi. Am dovedit că participarea noastră nu este formală, ca simpli ridicători de mâini. Am propus amendamente, pentru a corecta lipsurile pe care le-am identificat. Am făcut propuneri de HCL, pe care sperăm să le vedem pe ordinea de zi cât mai curând.

Conform prevederilor Codului Administrativ, consilierii locali au dreptul de a primi informații de la aparatul de specialitate din primărie, pentru o mai bună cunoaștere a problemelor de interes local. Având în vedere că Primăria Arad are în jur de 90 de compartimente, birouri, etc, am considerat că o introducere formală este absolut necesară.

Întârzierea acesteia se întoarce împotriva arădenilor, prin îngreunarea misiunii noastre. Problemele ridicate de cetățeni necesită soluții, iar colaborarea dintre consilieri și departamentele din primărie este esențială. Sperăm totuși că binele orașului va prevala față de anumite interese politice și că această introducere se va produce cât mai curând.

Continue Reading

Politică

PNL Arad încalcă legea și umple orașul de bannere cu conținut electoral

Published

on

By

PNL Arad și-a făcut un prost obicei din a încălca în mod constant legea iar asta fără a suporta vreodată consecințe de vreun fel. O face și acum în precampanie electorală, când ignoră deliberat hotărărea Consiliului Local Municipal 186/2006 care reglementează regimul afișajului public în oraș.

„Cu alte cuvinte, liberalii își permit să afișeze, cu ostentație în Arad, bannere cu mesaje și chipuri de politicieni, unde îi duce imaginația și bunul plac. O fac peste tot, între doi stâlpi sau pe clădirile unde cred ei că propaganda va avea impact maxim.

Ca să fie clar, PNL trișează ca la Poker, jucând cu număr dublu de cărți, în timp ce ceilalți participanți la joc se conformează regulilor. Pentru conformitate, organizația locală PSD Arad respectă hotărărea Consiliului Local Municipal.

De altfel, PSD Arad a sesizat in scris Politia Locala, cerând restabilirea legalității in municipiu.” afirmă președintele organizației municipale PSD Arad Ilie Cheșa.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.